Mgr inż. Ewa JANASIK-SATKOWSKA

PRODZIEKAN DS. KSZTAŁCENIA PRAKTYCZNEGO

Wydział Studiów Społecznych w Poznaniu

e-mail:  [email protected] // [email protected]

 

 

Absolwentka Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Kierunek Technologia Żywności i Żywienie Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, gdzie uzyskała tytuł magistra inżyniera.

Równolegle ukończyła Studium Przygotowania Pedagogicznego na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu.

Edukację kontynuowała na studiach podyplomowych w zakresie zarządzania zasobami ludzkimi na Wydziale Zarzadzania Akademii Ekonomicznej w Poznaniu.

Brała również udział w szkoleniach z zakresu wdrażania systemu HACCP w gastronomii.

Po ukończeniu studiów pracowała jako Inspektor ds. żywienia w Szpitalu Specjalistycznym w Kościerzynie, a następnie pełniła funkcje managerskie w zakładach żywienia zbiorowego różnego typu (restauracje, kantyny pracownicze, stołówki).

Posiada ponad 17-letnie doświadczenie zawodowe w profesjonalnej obsłudze klienta i zarządzaniu zakładami gastronomicznymi. Ostatnie 4 lata pracowała w APT na stanowisku Koordynatora regionalnego, gdzie zarządzała personelem rozproszonym.

W kręgu jej zainteresowań znajdują się między innymi tematy związane z zarządzaniem zasobami ludzkimi, motywowaniem pracowników oraz technologią żywności.

W wolnych chwilach lubi gotować oraz czytać książki biograficzne i o tematyce kulinarnej.

W 2021 r. dołączyła do zespołu Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa.